پرهوایی ریه یا آمفیزم چیست؟و روش های درمانی برای تنفس آسان کدامند؟

آمفیزم(پرهوایی ریه) وقتی پزشک به زبان آورد؛ واقعاً برایتان مثل یک شوک بود، آمیفزم(پرهوایی ریه) تشخیص پزشک همچون پردهٔ سیاهی بود که اطرافتان کشیدند. پرده ای که شما را از چیزهایی که واقعاً علاقمند به انجام آنها بودید و افرادی که دوستشان داشتید جدا کرد و احساس کردید که دیگر – خوشبختانه یا بدبختانه – نمی توانید روی بدن خود چندان حساب کنید.ما در مجله اینترنتی برفانک درمورد آمیفزم(پرهوایی ریه) بیشتر توضیح میدهیم.

 

 

دومین چیزی که راجع به آمفیزم فهمیدید هم کمکی به شما نکرد. آمفیزم خود عارضهٔ بسیار نادری است و معمولاً در اثر آسم یا برونشیت مزمن، بغرنج تر می شود. هیچ درمان پزشکی یا راهی برای بازگشت راههای هوایی به وضعیت اول، در صورت ابتلا به آمیفزم(پرهوایی ریه)، وجود ندارد.

 

 

خلاصه باید بگوییم که با این ریه های فرسوده که عمرشان بیش از سن واقعی شماست گیر افتاده اید.ین بدترین قسمت قضیه بود. اما بعد به چیز دیگری هم در مورد خودتان پی بردید و آن این که شما سرسختتر و زیرک تر از آمفیزمتان هستید. به همین دلیل هم با خود تصمیمی گرفتید. با خود گفتید امسال سالی است که وضعیت سلامت خود را تحت کنترل در می آورید.

 

 

می آموزید که چگونه زیرک تر باشید و آسانتر زندگی کنید. از این لحظه شما انرژی خود را برای انجام کارهایی که می خواهید به انجام برسانید ذخیره می کنید. با خواندن نکات زیر در خواهید یافت که چگونه می توان به این هدف دست یافت.

 

 

آمفیزم(پرهوایی ریه) و روش های درمان

 

 

آمیفزم (پرهوایی ریه) و روش های درمانی برای تنفس آسان

همین حالا سیگار را ترک کنید

 

 

بله، دکتر قبلاً این مطلب را به شما گفته، اما شاید آنطور که باید بر آن تأکید نکرده است. دکتر «هنری گانگ» معتقد است هیچگاه برای ترک سیگار دیر نیست. حتی اگر در دههٔ پنجم یا ششم زندگی خود سیگار را ترک کنید، از سرعت تخریب و زوال ریه ها کاسته می شود.

 

 

حسن دیگر ترک سیگار: بلافاصله ظرفیت و توانایی شما برای انجام ورزش افزایش می یابد. نظریهٔ غالب در خصوص تأثیر سیگار در بروز آمیفزم(پرهوایی ریه) چنین است: دود سیگار نوتروفیل ها را وا می دارد که به طور انتخابی به ریه ها مهاجرت کنند.

 

 

نوتروفیل ها آن دسته از گلبولهای سفیدی هستند که وظیفهٔ مبارزه با عوامل بیماری زا را به عهده دارند. ظاهراً این گلبولها آنزیم هایی ترشح میکنند که موجب تحلیل و خورده شدن بافت ریه میگردد. در افراد عادی بین این آنزیم و آنتی تریپسین – یعنی ماده ای که آنزیم را مهار می کند – تعادل وجود دارد.

 

 

در موارد نادر افراد غیر سیگاری نیز به آمفیزم مبتلا میگردند. در این افراد که دچار یک اختلال وراثتی نادرند آنتی تریپسین به مقدار کافی وجود ندارد.

 

 

 از استنشاق دود سیگار دیگران بپرهیزید

 

 

چه آمفیزم داشته باشید چه نداشته باشید، همان قدر که دود سیگار خودتان برایتان مضر است، دود سیگار همسرتان و یا استنشاق هوای دود آلود یک سالن نمایش هم برایتان زیان آور است. بنا به گفتهٔ دکتر «گانگ» همسر یک فرد سیگاری پس از چند دهه زندگی مشترک ممکن است در نتیجهٔ استنشاق دود سیگار او دچار سرطان ریه گردد.

 

 

از مواد حساسیت زا دوری کنید

 

 

چنانچه حساسیت شناخته شده دارید و مواد حساسیت زا بر تنفس شما تأثیر می گذارند، اجتناب از این مواد هنگام ابتلا به آمیفزم(پرهوایی ریه) از اهمیت مضاعف برخوردار است.

 

 

هر انچه را میتوانید تحت کنترل خود در آورید

 

 

راههای هوایی آسیب دیده قابل ترمیم نیستند. به گفتهٔ دکتر «رابرت سندهاس» تنها کاری که میتوان انجام داد این است که بیاموزیم که چگونه می توان به شکل مؤثری تنفس کرد، از عضلات استفاده نمود و کارهای خود را به انجام رساند.

 

 

به طور مثال اگر بتوانید وسایل آشپزخانهٔ خود را طوری بچینی کاری که قبلاً طی ده مرحله انجام می شد، اینک در ۵ مرحله به انجام برسد، بسیار بهتر خواهد بود.اینگونه با آمفیزم هم کنار بیایید.

 

 

ورزش

 

 

همهٔ متخصصان در خصوص اهمیت حیاتی ورزش منظم در مبتلایان به آمیفزم(پرهوایی ریه)  اتفاق نظر دارند. چه نوع ورزش هایی بهتر است؟ بنا به اظهار نظر دکتر «رابرت تیگو» پیاده روی احتمالاً بهترین نوع ورزش برای کل بدن است.

 

 

همچنین به منظور ایجاد هماهنگی در عضلات قسمتهای فوقانی نیز انجام ورزشی لازم است. از وزنه های دستی ۰/۵ تا ۱ کیلو گرمی برای تقویت عضلات گردن، قسمت های فوقانی شانه و قفسهٔ سینه استفاده نمایید.

 

 

این مسأله بسیار مهم است. زیرا افراد مبتلا به بیماریهای مزمن ریه، بیش از سایر افراد از عضلات گردن و بخش های فوقانی دستگاه تنفسی استفاده می کنند. به نظر میرسد شنا برای مبتلایان به آسم و آمیفزم(پرهوایی ریه) واقعاً مفید باشد. زیرا این ورزش به آنان امکان میدهد، هوای بسیار مرطوبی را تنفسی نمایند.

 

آمیفزم (پرهوایی ریه) و روش های درمانی برای تنفس آسان

کاهش حجم غذا و افزایش وعده های غذایی

 

 

با پیشرفت بیماری و ایجاد انسداد بیشتر در مسیر عبور هوا، ریه ها در اثر گیر افتادن هوا درون آنها بزرگ تر می شوند. در آمفیزم بزرگی ریه ها موجب وارد آمدن فشار به حفرهٔ شکم شده و در نتیجه فضای کمتری برای اتساع معده باقی می ماند.

 

 

به همین دلیل با خوردن شش و عده غذای کم حجم بیش از خوردن سه وعده غذای مفصل احساسی راحتی می کنید. به عقیدهٔ دکتر «تیگو» بهترین کار استفاده از غذاهای پر کالری کم حجم نظیر غذاهای سرشار از پروتئین است.

 

 

لازم است بدانید که طولانی شدن مراحل هضم غذا موجب هدایت خون و اکسیژن به طرف معده و دور شدن آنها از دیگر نقاط بدن که ممکن است بیش از معده به خون و اکسیژن نیاز داشته باشند میگردد.

 

حفظ وزن بدن در حد مناسب

 

 

برخی از مبتلایان به آمیفزم(پرهوایی ریه) وزن زیادی داشته و تمایل به نگه داشتن آب و مایعات در بدن آنان ایجاد میگردد. برای حمل و جابجایی وزن اضافهٔ بدن، به انرژی بیشتری نیاز است. پس هر چه وزن فرد به وزن ایده آل نزدیک تر باشد برای ریه ها بهتر است.

 

 

مبتلایان واقعی آمفیزم بسیار لاغرند. زیرا مجبورند شدیدتر تنفس کرده و انرژی بیشتری مصرف نمایند. اگر وزنتان کمتر از حد طبیعی است، خودتان وظیفه شناس باشید و از کالری بیشتری استفاده کنید. غذاهای سرشار از پروتئین منبع خوبی برای تأمین کالری به شمار می روند.

Check Also

عوارض غذاهای سرخ شده

آیا از عوارض غذاهای سرخ شده اطلاع دارید؟

خوردن غذاهای سرخ شده می‌تواند خطر مرگ را افزایش دهد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.