درمان ورم مزمن کلیه باید در مؤسسهٔ درمان طبیعی و تحت نظارت متخصص صلاحیت دار درمان طبیعی صورت گیرد، زیرا برای حصول نتیجهٔ مطلوب باید وضع درمان با توانایی و ظرفیت بیمار مطابقت و هماهنگی داشته باشد در این مطلب از مجله برفانک برایتان از درمان ورم مزمن کلیه می گوییم.
در هرگونه فعالیت دفع کنندگی، از کلیه ها استفاده میشود. حال در این موقع که خود کلیه ها بیمارند باید با دقت و مراقبت بیشتری نسبت به درمان آن اقدام شود تا در معرض فعالیتهای دفع کنندگی واقع نگردند.
با این حال اگر درمان خصوصی امکانپذیر نباشد شخص مبتلا به ورم مزمن کلیه دستورهای زیر را اجرا کند و امیدوار باشد که بهترین نتیجهٔ مطلوب را به دست خواهد آورد.
رژیم مناسب برای درمان ورم مزمن کلیه
برای شروع درمان، سه الی چهار روز در امساک بماند. پس از آن هفت تا چهارده روز رژیم غذایی مناسب استفاده کند. (اگر این مدت را بیشتر ادامه دهد مفیدتر واقع خواهد شد).
ممکن است امساکهای کوتاه مدت دیگری نیز همراه با رژیم غذایی محدود به فواصل دو تا سه ماه یک مرتبه لازم گردد تا آنکه کلیه ها کاملا به حال عادی اولیهٔ خود بازگردند.
طی دورهٔ امساك و در صورت لزوم در روزهای بعد لازم است رودهها را با تنقیهٔ آبگرم همه شب پاک کند و اگر یبوست دایمی دارد آن را ریشه کن سازد.
مشتمال خشات روزانه و حمام نشسته و یا اسفنج همه روزه صبح از آغاز درمان به کار روند. همچنین تمرین تنفسی و سایر تمرینهای لازم نیز به همراه سایر اقدامات معمول گردد.
حمام داغ سولفات منیزی هفته ای دوبار و همچنین حمام گرم و سرد نشسته سه شب در هفته گرفته شود. گذاشتن ضماد سرد روی ناحیهٔ کلیه در بعضی موارد نیز سودمند واقع می گردد
هیچ گونه دارویی مصرف نکند. عامل رژیمی حائز کمال اهمیت است و دستورهای زیر را باید همواره به خاطر بسپارد.
از خوردن چه موادی باید پرهیز شود؟
از خوردن نان سفید، قند، کیک، شیرینی و غذاهای خمیری بکلی خودداری کند. هیچ گونه غلات تصفیه شده، سیب زمینی پخته، خورشها و غذاهای سرخ کرده، سیب زمینی سرخ کرده یا به صورت پوره،
غذاهای چرب و سنگین و نیز خامه مصرف نشود (مصرف کره یا هرگونه چربی در غذا به مقدار کم مجاز است).
مصرف چای، قهوه، ادویه، ترشی، سس و غیره ممنوع است.
گوشت و کلیه غذاهای گوشتی هرچه ممکن است از برنامهٔ غذایی حذف شوند و به جای آنها از پنیر، تخم مرغ، میوه های هسته دار و بادام زمینی استفاده شود.
به طور کلی تا حد امکان غذا را به مقدار کم و متناسب با احتیاج بدن بخورد و از نوشیدن و خوردن زیاد (جز شیر و میوه) پرهیزد.
چه مواردی باید در درمان ورم مزمن کلیه رعایت شود
تنفس هوای پاک و ورزش در هوای آزاد نیز فواید بیشماری دارد. اگر امکان داشته باشد بیمار روزی یک یا دو بار در حدود سه کیلومتر پیاده روی را کند.
در انجام تمرین های بدنی نباید بیمار زیاد تقلا کند و در موقع پیاده روی نیز بهتر است آهسته راه برود. در هرحال بهتر است تمامی دستگاه های بدن را به حرکت وا دارد.
بیمار مبتلا به ورم مزمن کلیه هیچگاه نباید خود را خسته کند. بعلاوه لازم است از عجله در کار و هرگونه تحریکی اجتناب ورزد و هر عملی را بآرامی و بدون زور و فشار انجام دهد.اصل (نه عجله و نه تهییج) را باید همیشه در نظر بگیرد.
از استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات لکلی بکلی پرهیز کند. بعلاوه از هرگونه افراط بپرهیزد و شبها زودتر به بستر رود.
اگر بیمار مبتلا به ورم مزمن کلیه دستورهای فوق را بخوبی عمل کند راه سلامت بر روی او باز خواهد شد، البته مشروط بر آنکه بافت کلیه زیاد خراب نشده و بیماری زیاد پیشرفت نکرده باشد.