هنگام خرید یخچال و فریزر، آن نوعی را انتخاب کنید که مصرف برق و بازدهی بیشتری داشته باشد. هم چنین از وجود بر چسب انرژی روی آن اطمینان حاصل نمایید. حجم و اندازه یخچال و فریزر را با نیاز و تعداد افراد خانواده، انتخاب کنید. موتور یخچال و فریزر شما باید صدای طبیعی داشته باشد.
توصیه هایی برای نگهداری یخچال و فریزر
در صورتی که ناچار به جابه جایی یخچال باشید حداقل دو ساعت پس از جا به جایی آن را به برق وصل کنید. از قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاه های گرمازا، مثل اجاق گاز، آب گرم کن، شوفاژ و نور مستقیم آفتاب خودداری نمایید.
یخچال و فریزر باید حداقل سی سانتی از دیوار فاصله داشته باشند تا هوا در فضای پشت آنها به خوبی گردش پیدا کند. سعی کنید از قرار گرفتن یخچال و فریزر روی یک سطح تراز، اطمینان حاصل نمایید و ملاک برای اطمینان بسته شدن کامل در یخچال است. در یخچال و فریزر را هیچ گاه به مدت طولانی باز نگذارید و از باز و بسته کردن بیهوده در ان هم خودداری نمایید.
دمای داخل فریزر یخچال، معمولاً باید سه تا چهار درجه زیر صفر و دمای فضای یخچال سه تا چهار درجه بالای صفر باشد. تنظیم نادرست ترموستات علاوه بر یخ زدگی بی مورد، مصرف انرژی را نیز افزایش می دهد.
برفک ها را به طور منظم آب کنید، زیرا به محض افزایش لایه ی برفک ، مصرف انرژی بالا می رود. داخل یخچال را هر چند وقت یک بار با محلول جوش شیرین و آب پاک کنید.
نوار لاستیکی یخچال و فریزر
نوار لاستیکی در یخچال و فریزر هرچند وقت یک بار تمیز کنید و یا گفته می شود به منظور چسبندگی نوار لاستیکی و بهتر بسته شدن در یخچال و فریزر با دستمالی که با آب گرم خیس شده باشد، روی نوار لاستیکی بکشید. در ضمن برای حصول اطمینان از خوب بسته شدن در یخچال و فریزر، روزنامه ای را لای در قرار دهید. اگر روزنامه به راحتی در آمد، باید نوار لاستیکی را عوض کرد. و اگر روزنامه آزاد نبود و در نیامد، معلوم می شود که نوار لاستیکی سالم است.و نیز برای جلوگیری از نشت هوا، سالی یک بار آن را بررسی نمایید.
لوله های پشت یخچال و فریزر را دست کم سالی دوبار گردگیری نمایید. مواد غذایی گرم را قبل از سرد شدن کامل، در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن هم زمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال و فریزر، خودداری نمایید.
برای این که هوا گردش کند، از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر بپرهیزید. مواد غذایی را با نظم خاص و با برچسب هایی که محتویات کیسه و تاریخ انجماد را مشخص کند، در فریزر بچینید. از گذاشتن تعداد زیادی بسته مواد غذایی در فریزر و یا هر بار با گذاشتن چند کیلو غذای تازه پرهیز کنید.
اگر فریزر یا یخچال دومی دارید که از آن کمتر استفاده آن را خاموش نمایید. فریزر پر بهتر از فریزر خالی عمل می کند؛ به خصوص هنگام قطع برق، اگر فریزر شما پر نیست، بهتر است آب را در ظرف های پلاستیکی بریزید تا یخ بزند.بدین ترتیب فریزر خالی نمی ماند.
استفاده بهینه از یخچال
یکی از وسایل ضروری خانه، به ویژه در روزهای گرم تابستان، یخچال است. اگر تنها یکی دو روز از نعمت داشتن یخچال محروم شوید به اهمیت این وسیلهٔ آرام و بی صدا پی خواهید برد.
برای استفاده بهینه از این وسیله به این توصیه ها توجه کنید:
قدم اول: استفاده بیشتر از یخچال درگرو مراقبت و کاربرد صحیح آن است، مثلاً طبقه های یخچال را خیلی شلوغ نکنید تا هوا به آسانی در میان طبقات جریان پیدا کند.
قدم دوم: اجازه ندهید یخچال شما با برفک، زیاد کار کند. اگر دیدید یخچال شما خیلی سریع برفک میزند، ابتدا شیوهٔ قرار گرفتن و تراز آن را وارسی کنید.
ساده ترین راه برای تراز کردن این است که اگر در یخچال را باز کردید نباید به همان شکل باز بماند. بهتر است، بعد از باز شدن و رها کردن در یخچال دوباره به جای خود برگردد.
قدم سوم: بعد از هر بار باز کردن در یخچال، آن را با دقت ببندید. گاهی ممکن است به دلیل عجله، در یخچال به حال نیمه باز رها شود و به این ترتیب، هوای گرم به درون یخچال وارد شود.
قدم چهارم: حتی الامکان در یخچال را کمتر باز کنید. باز و بسته کردن بیش از حد در یخچال نیز به آن صدمه می زند.
قدم پنجم: درجهٔ یخچال را نیز با توجه به فصل، تنظیم کنید. رعایت این نکات می تواند سلامت یخچال شما را تضمین کند.