سرعت قلب و کاهش آن در تمرینات ورزشی

یکی از بهترین روشهای شناخته شده در کاهش سرعت قلب در حین استراحت، این است که آن را وادار کنیم در طی مدتهای کوتاه اجرای تمرینات، سریعتر از قبل تپش کند. این تلاش موجب تقویت قلب می شود و بنابر این قلب می تواند در سرعتهای کمتر با کارآیی بیشتری به اجرای عملیات خویش بپردازد. این ضربان کاهش یافته قلبی در حین اجرای تمرینات به نام  برادی کاردیا شناخته می شود.

سرعت قلب

سرعت قلب در ورزشکاران

یکی از صفات ویژه دوندگان ماراتون و سایر ورزشکاران رشته های استقامتی این است که دارای سرعت قلب یا ضربانهای نبض کم هستند. سرعت قلب کمتر از 40 ضربه در دقیقه در مورد ورزشکاران خارق العاده و برجسته به ثبت رسیده است. البته افراد مشکوک هستند که ضربانهای قلبی کمتر از 40 ضربه در دقیقه، حالات پاتولوژیکی است که توسط انتقال و هدایت آشوب و ناراحتی ایجاد می شود و در آن انگیزه های ناگهانی عصبی در عبور از بافتهای قلبی با مشکل مواجه هستند یکی از ورزشکاران، موجبات حیرت و شگفتی پزشک تمریناتی و پزشک مشاور متخصص قلب را فراهم آورد زیرا آنها موفق به کشف این حقیقت شدند که سرعت ضربان او فقط ۳ ضربه در دقیقه است. در ابتدا به این ورزشکار اجازه اجرای تمرینات را ندادند اما پس از مطالعات و بررسیهای دقیقی که تحت شرایط آزمایشگاهی از او بعمل آمد، چنین مشخص شد که برخورداری از سرعت قلبی در حدود ۳ ضربه در دقیقه بسیار مناسب حال اوست و او را با هیچ مشکلی مواجه نمی کند.

تقویت قلب در تمرینات

سرعت قلب

در طی اجرای تمرینات، قلب به دو طریق تقویت می شود: ۱- توسط افزایش کیفیت ماهیچه قلبی به نام میوکاردیوم ۲-توسط افزایش هماهنگی بافتهای قلبی، بطوری که در هر ضربه، خون از قلب خارج می شود. کار قلب چیزی شبیه به حوله مرطوبی است که آن را فشار می دهید تا آب موجود در آن خارج شود. برای اینکه به چگونگی اجرای این عمل پی ببرید، لازم است که یک بار دیگر انگشتهای دست چپ را در داخل کف دست راست قرار دهید و با استفاده از دست راست بر روی آن انگشتها فشار وارد آورید. ماهیچه ها و عضلات قلب نیز به همین طریق بر روی خون فشار وارد میکنند. اگر تمام انگشتها با نیروی مشابهی فشار وارد آوردند، انگشتهای دست دیگر شما کاملاً بهم فشرده می شوند و اگر فشار انگشتها بسیار مختصر و ناهماهنگ باشد، این بهم فشردگی از قدرت و نیروی کافی برخوردار نخواهد بود. هر یک از انگشتهایی که فشار وارد میکنند، در حکم گروهی از تارهای قلب هستند. حال اگر تمام آنها در حالت مداوم و هماهنگی حرکت کنند، هریک از گروه تارهای قلبی، کار کمتری خواهند داشت. تارهای قلبی، مشابه وضعیت ورزشکاران هستند و به اجرای تمرینات نیازمند می باشند و زمانی که بدون استفاده می شوند، دیگر هماهنگ نیستند. برخی از تارهای قلب، تنبل می شوند و بنابر این سایر تارها مجبور هستند که سخت تر از قبل کار کنند تا بتوانند خون را به مقدار لازم و مورد نیاز در بدن به گردش درآورند. در حین اجرای تمرینات با یک بازگشت افزایشی خون از سیاهرگها مواجه می شوید که به قلب، پایداری عطا میکنند تا تپش کند، همین مقاومت و ایستادگی است که موجب پیشرفت عملیات قلب می شود.

مطلوب ترین سرعت قلب 

سرعت قلب

به گزارش مجله برفانک اگر قرار است که قلب در حالت مطلوب خود قرار گیرد به اضافه بار نیازمند خواهد بود. برای دستیابی به این اضافه بار، باید بدنبال فعالیتی باشید که سرعت قلبی شما را بسوی تپشی بیشتر از آنچه در فعالیتهای امروزه با آن مواجه هستید، هدایت کند. سرانجام، هدف شما این است که ضربان نبض خود را به ۱۲۰ ضربه در دقیقه افزایش دهید و آن را به مدت چند دقیقه در همان نقطه حفظ کنید و اگر امکان پذیر باشد، هر روز به انجام این عمل بپردازید. اجرای تمرینات معتدل تر و ملایم تر بهتر از عدم اجرای تمرینات است اما آنقدر کافی نیست که قدرت قلب شما را افزایش دهد هدف قلب این است که خون را از سیستم سیاهرگی به سیستم سرخرگی هدایت کند. مجموع بازده این عمل تلمبه ای، به نام بازده کاردیاک شود و بوسیله حجم خون در هر دقیقه اندازه گیری می شود. سرعت قلبی شما یکی از اهداف اصلی شناخته می شود که با استفاده از آن جریان خون را افزایش می دهید. قلب از ضربانهای پائین تا ضربانهای متوسط، قادر است که با افزایش حجم ضربه ای، گردش خون را توسعه و افزایش دهد.

منبع:https://www.barfanak.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.