بمبئی که با نام مومبای هم شناخته می شود، یکی از مهم ترین شهر های هند است. این شهر 12 میلیون و 500 هزار نفری، پایتخت ایالت ماهاراشترا محسوب می شود. اسم این شهر را استعمارگران پرتغالی گذاشته اند و جالب است بدانید که بمبئی به معنی ساحل خود می باشد. در سال 1996 نام این شهر را به مومبای که یک الهه زن هندی است تغییر دادند اما هنوز در کشور های دیگر به آن بمبئی می گویند. این شهر با وسعتی برابر 603 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 12٫5 میلیون نفر (در سال ۲۰۰۶) یکی از چهار شهر بزرگ و پرجمعیت کشور هندوستان است. ما در این مقاله قصد داریم شما را به صورت مختصر به جاذبه های گردشگری این شهر آشنا کنیم.
جاذبه های گردشگری بمبئی
دروازه هند
بدون شک مهم ترین و شناخته شده ترین جاذبه گردشگری در این شهر، دروازه هند می باشد. این بنای زیبا را به دلیل بازدید شاه جورج پنجم و ملکه ماری از بمبئی ساخته اند. هدف از ساختن این بنا تاثیرگذاری بر روی خانواده سلطنتی بوده است چرا که وقتی شما با قایق به این شهر نزدیک می شوید، اولین چیزی که مشاهده می شود، این دروازه است. امروزه در اطراف این سازه باستانی هنرمندان و شعبده بازان زیادی وجود دارد و این فضا شما را تا حدی به یاد سیرک می اندازد.
منطقه هنری کالا گودا
یکی از مهم ترین مراکز فرهنگی هنری در هند، منطقه کالا گولا می باشد. کالا گولا به معنی اسب سیاه است و به مجسمه ای اطلاق می شود که در گذشته اینجا بوده است. در حال حاضر مهم ترین نمایشگاه های هنری و فرهنگی شهر در کالا گولا برگزار می شوند و افراد زیادی را جذب خود می کنند. هر ساله در فوریه انجمن کالا گودا به مدت ۹ روز میزبان جشنوارهی «هنر کالا گودا» (Kala Ghoda Arts Festival) است و افراد زیادی از سراسر دنیا برای بازدید از آن به شهر می آیند.
حوض بانگانگا
از این منطقه به عنوان قدیمی ترین محله بمبئی یاد می شود. علاوه بر این، این مکان از نظر مذهبی نیز ارزش بالایی دارد چرا که هندو اعتقاد دارند مالانگا، الهه آب در این محل به دنیا آمده است. بسیاری باور دارند که قدم زدن با پای برهنه در دور این حوض می تواند به شما نیرو دهد و پیری را به تاخیر بیندازد. آب مقدس این حوض در خیابانی باریک قرار دارد که توسط معابد، خانهها و دیگر مکانهای مذهبی احاطه شده است. یکی از نکاتی که باید به خاطر داشته باشید این است که در این آب چیزی نریزید چرا که محلی ها ممکن است با شما برخورد کنند.
رختشوی خانه Mahalaxmi Dhobi Ghat
شاید یکی از جذاب ترین جاذبه های گردشگری برای توریست های خارجی، رختشوی خانه Mahalaxmi Dhobi Ghat باشد چرا که این نقطه دقیقا شما را به یاد فیلم های معروف هندی مانند میلیونر زاغه نشین می اندازد. لباس های کثیف از سراسر شهر به این نقطه آورده می شوند و مردم محلی به مشغول شستن آنها می شوند. جنب و جوش شهری به همراه با رنگ های مختلف این لباس ها می تواند تجربه فراموش نشدنی را برای شما به ارمغان بیاورد.
مسجد و آرامگاه حاج علی
این مسجد یکی از زیباترین ساختمان های بمبئی است که توسط حاج علی ساخته شده است. حاج علی یک تاجر صوفی بود که در طی سفری که به مکه داشت به صورت کلی تغییر پیدا کرد و به منظور خوشنودی خدا اقدام به ساخت این مسجد کرد. ساخت این مسجد در سال 1431 تمام شد و خود حاج علی را نیز بعد از فوت در این مسجد دفن کردند. این مسجد و آرامگاه در وسط اب قرار دارد و تنها مسیر دسترسی به آن، گذرگاهی باریک به طول 457 متر است.
منبع: www.barfanak.com