هر آنچه لازم است در رابطه با بیماری منیر بدانید

بیماری منیر یک وضعیت مشخص شده است که با سرگیجه، وزوز گوش و ناشنوایی پیشرفته همراه می‌باشد. تاکنون درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده اما روش‌هایی وجود دارد که می‌توان به وسیله آن‌ها علائم را کاهش داد. بر اساس اعلام رسمی موسسه ملی ناشنوایان ایالات متحده آمریکا چیزی در حدود 615000 نفر دچار این مشکل هستند، این بیماری می‌تواند در هر سنی ایجاد گردد اما معمولا در بازه 40 تا 60 سالگی ظاهر می‌گردد و غالبا هم در یک گوش دیده می‌شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی بیماری منیر بپردازیم.

بیماری منیر

اطلاعاتی در رابطه با بیماری منیر

اینطور که پیداست بیماری منیر ناشی از ایجاد اختلال در گوش داخلی است، نوعی بیماری غیر قابل پیشبینی که نیاز به درمان‌های مختلفی دارد. در صورتی که هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود نداشته باشد می‌توان با استفاده از برخی راهکارها شدت و تنوع علائم را کاهش داد.

√ تغییر سبک زندگی: به نظر می‌رسد ارتباطی بین سیگار کشیدن و وزوز گوش وجود دارد، بنابراین اجتناب از استعمال دخانیات می‌تواند در کاهش علائم بیماری منیر و اثرات آن موثر واقع گردد. بد نیست بدانید که میان استرس، اضطراب و بیماری منیر ارتباط وجود دارد اما تاکنون محققان متوجه نشده‌اند که آیا استرس و اضطراب باعث ایجاد بیماری منیر می‌گردد و یا استرس و اضطراب به عنوان دو نشانه بیماری منیر به حساب می‌آیند، بر اساس برخی مطالعات مشخص شده است که مدیریت استرس و اضطراب می‌تواند از شدت علائم بیماری منیر بکاهد.

√ تزریق گوش میانی: برخی از تزریقات به گوش میانی می‌تواند علائم سرگیجه را بهبود ببخشد، برخی از این موارد عبارتند از:

  • جنتامایسین
  • آنتی بیوتیک
  • استروئید همانند دگزامتازون

√ عمل جراحی: جراحی ممکن است به عنوان آخرین گزینه مورد بررسی قرار گیرد، هنگامی که علائم شدید به نظر برسد. گزینه‌های مربوط به جراحی عبارتند از:

  • جراحی به هنگام فشردگی کیسه آندولنفاتیک که در آن بخش کوچک استخوان از بالای کیسه مورد نظر خارج می‌شود
  • جراحی به هنگام بریده شدن عصب وستیبولار
  • جراحی در زمانی که بخشی از گوش داخلی نیز برداشته شده است

افرادی که دارای سطوح شنوایی پایینی هستند می‌توانند به وسیله یک دستگاه شنوایی مشکل خود را تا حد زیادی حل نمایند.

معرفی برخی از علائم بیماری منیر

علائم از فرد به فرد متفاوت است، آنها ممکن است به صورت کاملا ناگهانی ایجاد گردند و البته فرکانس و مدت زمانشان هم متفاوت خواهد بود. برخی از علائم و نشانه‌ها می‌توانند به صورت کاملا دفعی ایجاد گردند، نشانه‌های رایجی که در طول این حمله دیده می‌گردند عبارتند از:

√ سرگیجه: این معمولا شایع‌ترین علامت بیماری منیر بوده که می‌تواند شامل موارد زیر گردد:

  • یک احساس ناگهانی چرخش سر حتی زمانی که در حال حرکت نباشید
  • سرگیجه
  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • ضربان قلب نامنظم
  • تعریق

یک بخش از مشکل سرگیجه امکان دارد از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد، همانطور که پیشبینی می‌شود زمانی که سرگیجه در افراد مبتلا به بیماری منیر ایجاد می‌گردد باید داروی سرگیجه را همراه خود داشته باشید، این مسئله می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد. بد نیست بدانید که امکان ایجاد سرگیجه در هنگام رانندگی، شنا و صعود از ارتفاع ایجاد گردد.

بیماری منیر

√ وزوز گوش: این مشکل نوعی زنگ، وزوز، سر و صدا و یا سوت زدن می‌باشد، افراد غالبا هنگامی که در حال استراحت هستند و یا در مکانی آرام قرار دارند با این پدیده مواجه خواهند شد.

√ از دست دادن شنوایی: از دست دادن شنوایی به ویژه در اوایل بیماری می‌تواند نوسان ایجاد نماید، البته امکان دارد حساسیت به صداهای بلند هم وجود داشته باشد.

مراحل رشد و نمو بیماری منیر

بر اساس مطالعات صورت گرفته می‌توان مراحل رشد و نمو بیماری منیر را به 3 بخش تقسیم کرد، این سه بخش عبارتند از:

√ زودهنگام: این مرحله شامل اتفاقات ناگهانی و غیر قابل پیشبینی است، اتفاقاتی همانند سرگیجه که می‌تواند مشکلاتی را ایجاد نماید. در این میان امکان کاهش سطح شنوایی وجود دارد که البته با گذشت زمان بهبود خواهد یافت، احساس سردرگمی و وزوز در گوش هم رایج است.

√ مرحله دوم: در این قسمت هم سرگیجه وجود دارد با این تفاوت که به نسبت مرحله اول کمی شدیدتر خواهد بود، البته وزوز گوش و افت سطح شنوایی بدتر می‌گردد. توجه داشته باشید که اگر مراحل درمانی را از این نقطه آغاز نمایید تا بهبودی چند ماه زمان نیاز است.

√ مرحله سوم: سرگیجه به دفعات بوده و در برخی موارد حتی برگشتی هم ندارد، وزوز گوش در شرایطی بدی ایجاد خواهد شد.

برخی از عوارض جانبی بیماری منیر

از بزرگترین مشکلات افراد مبتلا به بیماری منیر شناختن زمان ایجاد سرگیجه است، فرد ممکن است از کارهای اجتماعی، اوقات فراغت، کار و یا خانواده فرار کند. افرادی که دچار بیماری منیر هستند همواره با خطراتی همچون سقوط از ارتفاع، حوادث رانندگی و یا افسردگی مواجه می‌باشند. رانندگی کردن برای افرادی که به بیماری منیر دچار هستند کار سختی به حساب می‌آید، البته اگر پزشک توانایی افراد را تایید نماید مشکلی وجود ندارد.

روش‌های طبیعی درمان بیماری منیر

همانطور که در بخش‌های قبلی هم گفتیم می‌توان با تنظیم رژیم غذایی مناسب و همچنین ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی به سراغ بیماری منیر رفت اما بد نیست بدانید که امکان بهره‌گیری از روش‌های طبیعی درمانی هم وجود دارد که نیازمند توجه می‌باشند. اینطور که پیداست استفاده از برخی گیاهان همانند کاین، ریشه زنجبیل و زردچوبه می‌تواند به مدیریت و حتی کاهش علائم بیماری منیر کمک‌های فراوانی نمایند، این مباحث توسط عده‌ای از محققان نیز مورد تایید قرار گرفته است. توجه داشته باشید که در هر زمینه‌ای احتیاط شرط عقل محسوب می‌گردد، بهتر آن است که قبل از استفاده هرگونه داروی طبیعی به سراغ پزشک بروید و کسب تکلیف نمایید، این را بدانید اگر کوچکترین حرکت خودسرانه‌ای انجام گیرد مطمئنا می‌تواند نتایج ناراحت‌کننده‌ای را به همراه داشته باشد، بنابراین نسبت به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشید.

خلاصه‌ای از بیماری منیر

بیماری منیر

بیماری منیر طیف پیچیده و گسترده‌ای از علائم را دارا می‌باشد و همین مسئله می‌تواند کار درمان را با مشکل و یا بهتر بگوییم سختی همراه کند. حملاتی که توسط این بیماری ایجاد می‌گردد ممکن است مکرر و یا نادر باشند و به دنبال آن استرس و یا ناراحتی ایجاد گردد. مهمترین چیزی که یک فرد مبتلا به بیماری منیر نیاز دارد بدون تردید حمایت است.

منبع: https://www.barfanak.com

Check Also

عوارض غذاهای سرخ شده

آیا از عوارض غذاهای سرخ شده اطلاع دارید؟

خوردن غذاهای سرخ شده می‌تواند خطر مرگ را افزایش دهد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.