باید به نگرانی به عنوان یک عادت بد و مضر نگاه کنیم.این عادت بد و مضر گاهی همه زندگی و افکار ما را فرا میگیرد. به طوری که راجع به آینده و سلامتی خود و اطرافیانمان به طور مداوم دلشوره و نگرانی داریم. برای شکستن هر عادت بدی به تصمیم و اراده ای قوى احتیاج است. بنابراین برای مقابله با نگرانی باید قویاً اراده کنیم که به هر ترتیب که ممکن است نگذاریم این حالت بر ما مستولی شود. این الزام و تعهد باید با یک دیسیپلین و انضباط خاصی همراه شود. بدین ترتیب که هرگاه وسوسهٔ نگران شدن را احساس کردیم بر طبق این روش انضباطی خاص عمل کنیم.در ادامه با این مطلب از مجله برفانک با ما همراه باشید تا برایتان بگوییم چگونه بر نگرانی پیروز شوید.
برای مقابله با نگرانی متعهد باشید
مثلا خود را متعهد کنیم که به محض اینکه نگران شدیم از خانه بیرون رویم، یا به محض اینکه احساس نگرانی کردیم به فلان دوست تلفن کنیم و نظایر این ها. بسیاری از ما هنوز تجربهٔ اینکه در مقابل خود بایستیم و به خود «نه» بگوییم را نداریم، در نتیجه ممکن است برایمان غیر قابل قبول باشد که بتوانیم، احساسات خود را متوقف سازیم. همچنین ایدهٔ ایجاد انضباط خاص ممکن است به نظرمان مسخره جلوه کند. ولی روانشناسان با تجارب بسیار زیادی که در این زمینه داشته اند این ایده را عملی و بسیار مؤثر یافته اند.
عبارات مثبت برای مقابله با نگرانی
البته نگرانی گاه به گاه عود خواهد کرد ولی هر وقت که وجود آن را احساس کردیم باید به یاد تصمیم و اراده خود افتاده و به خود بگوییم اجازه نمی دهم این حالت برمن مستولی شود پس از ان دست به کار مبارزه و بیرون راندن این افکار شویم.بخود یادآوری کنیم که این نگرانیها فقط یک خیال است، خیالی بی بها و بی ارزش که جنبهٔ خارجی و واقعی ندارد و فقط ساختهٔ ذهن ماست. سپس بر طبق متد انضباطی از قبل تعیین شده عمل کنیم. محیط و موقعیت خود را تغییر دهیم. خود را با یک برنامهٔ تفریحی و یا یک فعالیت ذهنی مشغول سازیم که فرصت فکر کردن را از ما سلب کند.وقتی به افکار خود مرتباً نه بگوییم به زودی در اثر تمرین یاد می گیریم که کنترل افکار را به دست گرفته و عادت نگران بودن را برای همیشه ریشه کن سازیم.
بر نگرانی غالب شوید
فردی تعریف می کرد و میگفت:من در این مورد تجربه شخصی دارم. مدتها پس از اینکه برادرم در یک حادثه اتومبیل کشته شد، نگران این بودم که سایر کسانی که دوستشان دارم نیز دچار سانحهٔ اتومبیل شوند. این خیال در مغزم پرورش یافته بود تا یک روز به خود آمدم و متوجه شدم که این نگرانی کم کم دارد به صورت یک عادت درمیآید. همان روز تصمیم گرفتم که نگذارم این عادت بر من غالب شود. از آن روز به بعد هر لحظه ای که این خیال در فکرم ظاهر شد فورا بیرون راندم و با بی اعتنایی و عدم توجه به آن، آن را کاملا بی ارزش و کم اهمیت ساختم و در نتیجه خیلی سریع از بین رفت و نابود شد. اگر این فرد توانست بر این عادت غالب شود پس شما هم می توانید همه ما طبیعتاً به افکار خود شدت و سنگینی می دهیم و گاهی آنها را سخت باور کرده، فراموش می کنیم که آنها فقط یک رشته افکار و خیالات هستند. در این مواقع با تجدید تعهد و تصمیم به عقب راندن آنها می توانیم خودمان را به مسیر صحیح بازگردانیم. باید به خاطر داشته باشیم که لازم است تصمیممان را مرتباً تجدید و تقویت کنیم. در هر صورت وقتی توانستیم بر این افکار منفی چیره شویم احساس قدرت و نیرو خواهیم کرد. این روش می تواند در از بین بردن همهٔ عادات مضر مفید و مؤثر واقع شود.
منبع:https://www.barfanak.com