معرفی علت و نشانه‌های نرمی کشکک زانو

نرمی کشکک زانو اصطلاحا به حالتی گفته می‌شود که غضروف‌ها در زیر سطح پوست دچار مشکلاتی می‌شوند و در نهایت برایشان نرمی به دنبال خواهد داشت. مطابق با موارد موجود این وضعیت در بین جوانان و افراد ورزشکار به مراتب بیشتر وجود دارد، این بدان معنا نیست که امکان ایجاد مشکل در بزرگسالان وجود ندارد، برخی از افراد  مسن مبتلا به آرتریت زانو می‌توانند دچار نرمی کشکک زانو شوند، اینجا جایی است که قصد شکافتن مباحث و موضوعات مربتط با نرمی کشکک زانو را داریم.

نرمی کشکک زانو

معرفی علت‌های ایجادکننده نرمی کشکک زانو

ابتدا بهتر است توضیحاتی در این رابطه ارائه شود، کشکک زانو معمولا در قسمت جلویی مفصل زانو قرار دارد، هنگامی که زانوی خود را خم می‌کنید در بخش پشتی استخوان‌های مربوطه قرار گرفته‌اند، رباط‌ها نیز در همین بخش موجودند و هنگامیکه هر یک از اجزا قادر به حرکت درستی نباشند آسیب زانو دور از ذهن نخواهد بود. ایجاد نرمی کشکک زانو ممکن است به واسطه موارد زیر ایجاد گردد:

  • وجود نداشتن همبستگی قوی با توجه به شرایط مادرزادی
  • همسترینگ ضعیف در چهارگوشه، به ترتیب مربوط به عضلات پشت و جلو ران می‌شود
  • عدم وجود تعادل عضلانی بین عضلات خارج و داخل ران
  • وارد آمدن برخی از شوک‌های ناگهانی به زانو همانند اسکی و یا پرش
  • ایجاد نوعی تروما در زانو

چه افرادی در معرض خطر این مشکل قرار دارند؟

عوامل متعددی وجود دارند که هر کدام می‌توانند در ایجاد نرمی کشکک زانو نقش داشته باشند و یا خطر ابتلا به آن را افزایش دهند، در ادامه به برخی از این موارد خواهیم پرداخت.

√ سن: نوجوانان و بزرگسالان در معرض خطر بالاتری از این مشکل قرار دارند، هنگامی که افراد در طول رشد قرار دارند استخوان‌ها و ماهیچه‌ها نیز به سرعت رشد می‌کنند و همین مسئله می‌تواند موجب ایجاد عدم توازن گردد.

√ رابطه جنسی: زنان همواره در معرض خطرات بیشتری جهت مبتلا شدن به نرمی کشکک زانو نسبت به مردان قرار دارند، دلیل آن هم نداشتن توده‌های مناسب عضلانی می‌باشد. در روابط جنسی این مسئله می‌تواند باعث ایجاد فشار شود و به دنبال آن مشکلاتی را برای زانوی زنان ایجاد نماید.

√ پای صاف و یا تخت: داشتن پاهایی که دارای سطح صاف هستند امکان دارد بر روی مفاصل زانو فشار بیشتری ایجاد نمایند، از همین رو این حالت را دلیلی برای نرمی کشکک زانو به حساب می‌آورند.

√ برخی از آسیب‌های قبلی: بهتر است بدانید وجود مجموعه‌ای از آسیب‌های قبلی که امکان دارد در اثر یک جابه‌جایی شکل گرفته باشند می‌توانند خطر ابتلا به نرمی کشکک زانو را افزایش دهند.

√ داشتن سطح فعالیت‌های زیاد: در صورتی که افراد فعالیت‌های زیادی داشته باشند ممکن است فشار زیادی بر روی مفاصل زانوانشان ایجاد شود و همین مسئله می‌تواند خطر ابتلا به نرمی کشکک را افزایش دهد.

√ آرتروز: این مشکل می‌تواند نشانه‌ای از آرتروز باشد که احتمال التهاب مفاصل و بافت را افزایش می‌دهد، این التهاب‌ها می‌توانند آسیب زانو را ایجاد نمایند.

علائم مربوط به نرمی کشکک زانو کدامند؟

نرمی کشکک زانو

این مشکل اغلب موجب ایجاد درد در ناحیه زانو خواهد شد، هنگامی که خم می‌شوید احساس نوعی شکست و یا سوزش خواهید کرد، بد نیست بدانید که درد مورد نظر پس از نشستن‌های طولانی و یا تحت فعالیت‌های شدید می‌تواند بدتر هم گردد. در صورتی که افراد دچار درد زانو شوند و تا چند روز هم بهبود نیابد بهتر است با پزشک مشورت‌های لازم صورت گیرد.

تشخیص و ارزیابی نرمی کشکک زانو

پزشکان برای اینکه بتوانند تشخیص درستی داشته باشند نگاهی به تورم و یا حساسیت زانو خواهند داشت، یکی دیگر از روش‌هایی که پزشکان می‌توان به وسیله آن تشخیص درست داد وارد آوردن فشارهایی از سوی پزشکان به زانو است تا بتوانند حساسیت و شدت مشکل را دریابند. با تمام این تفاسیر ممکن است پزشکان هر یک از تست‌های زیر را برای تشخیص و درجه‌بندی مشکل انجام دهند، از جمله:

  • اشعه ایکس برای نشان دادن آسیب استخوان یا علائم ناهماهنگی موجود و همچنین وجود آرتریت احتمالی
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) برای مشاهده پارگی غضروف
  • معاینه آرتروسکوپی، روشی برای مشاهده درون زانو که شامل روش‌هایی همچون آندوسکوپی می‌باشد

√ درجه‌بندی: نرمی کشکک زانو به نوعی درجه‌بندی شده است، این درجه‌ها به 4 بخش می‌باشند که عبارتند از:

  • درجه اول: در این حالت نرم شدن غضروف در ناحیه زانو را شاهد هستیم
  • درجه دوم: در این حالت نرمی غضروف همراه با ویژگی‌های سطحی غیرطبیعی همراه است، این مورد معمولا آغاز فرسایش بافت را نشان می‌دهد
  • درجه سوم: ضخیم شدن غضروف که با بد شدن وضعیت بافت همراه است
  • درجه چهارم: این درجه که شدید هم می‌باشد حکایت از سخت شدن وضعیت برای استخوان را دارد

گزینه‌های درمانی برای نرمی کشکک زانو

هدف از درمان این مشکل برداشتن فشارهای موجود بر روی کاسه زانو می‌باشد. استراحت دادن، تثبیت و همچنین انجماد مفصل می‌تواند به عنوان اولین خط درمانی به حساب آیند، بهتر است بدانید که آسیب‌های غضروف غالبا می‌توانند با استراحت بهبود یابند. پزشکان می‌توانند چند هفته داروهای ضد التهابی همچون ایبوپروفن را برای کاهش التهاب در اطراف مفاصل تجویز نمایند، در صورتی که تورم و حساسیت ادامه داشته باشد آنها به سراغ سایر روش‌های درمانی خواهند رفت.

√ فیزیوتراپی: یکی از روش‌های درمانی که می‌تواند تاثیرات بسیار مثبتی هم داشته باشد فیزیوتراپی می‌باشد، با این کار می‌توان بهبود قدرت عضلانی در کنار ایجاد تعادل را مشاهده کرد. تعادل عضلانی به جلوگیری از ایجاد ناهماهنگی در زانوان کمک خواهد کرد. به طور معمول تمریناتی همچون شنا کردن و دوچرخه‌سواری با دوچرخه ثابت توصیه می‌شود، دقت کنید که از انجام هرگونه فعالیتی بدون مشورت و تجویز پزشک خودداری نمایید.

√ عمل جراحی: جراحی ممکن است برای بررسی وضعیت مفاصل و تعیین عدم تقارن زانو نیاز باشد.

نکاتی در رابطه با جلوگیری از ایجاد نرمی کشکک زانو

نرمی کشکک زانو

شما می‌توانید با مدنظر قرار دادن برخی مسائل و توصیه‌ها از ایجاد چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل آورید، از جمله:

  • اجتناب از داشتن تنش‌های مکرر زانو
  • ایجاد توازن عضلانی با تقویت عضلات به وسیله روش‌های موردنظر پزشکان
  • پوشیدن کفش‌های مناسب برای جلوگیری از وارد شدن فشار زیاد بر روی زانو
  • وزن اضافی بدن می‌تواند بر روی زانوها تاثیرگذار باشد، حفظ ایده‌آل وزن می‌تواند برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی ارزشمند باشد

کسانی که هر کدام از علامت‌های مطرح شده را درون خود احساس نمایند بهتر است سریعا به پزشک مراجعه نمایند.

منبع: https://www.barfanak.com

Check Also

عوارض غذاهای سرخ شده

آیا از عوارض غذاهای سرخ شده اطلاع دارید؟

خوردن غذاهای سرخ شده می‌تواند خطر مرگ را افزایش دهد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.