درمان ناف رفتگی
درمان ناف رفتگی یا افتادگی ناف که عارضه ی شایعی نیست در طب سنتی و منزل امکان پذیر است. در این مطلب از درمان افتادگی ناف به صورت سنتی برای شما صحبت می کنیم.
ناف رفتگی با افتادگی ناف چیست؟ ناف رفتگی یا ناف افتادگی به جا به جا شدن محتویات و اعضای داخلی شکم می گویند که به دلایل مختلفی ایجاد می شود.
علایم و علت ایجاد ناف رفتگی
از علایم ناف رفتگی می شود به سردرد های ضربان دار گیجگاهی، و آب رفتگی پاها و احساس افسردگی بی دلیل و احساس طپش قلب بی دلیل و دوره ای اشاره کرد.
از مهمترین علت های ایجاد ناف رفتگی می توان به برداشتن و بلند کردن جسمی به شکل یکباره و ناگهانی و به صورت نامناسب اشاره کرد. مخصوصا وقتی فرد دارای بدنی آماده و ورزشی نباشد.
از دیگر عوامل ایجاد ناف رفتگی به شوکه شدن و ترسیدن ناگهانی می توان اشاره کرد.
با دست گذاشتن بر روی ناحیه ناف و اطراف ناف کسانی که در این کار با تجربه هستند می توانند ناف رفتگی را تشخیص بدهند. این جابه جایی محتویات شکمی یا ناف افتادگی دارای شدت متغییر است و در بعضی افراد خفیف و در برخی شدید است و گاهی ممکن است به شکل مزمن نیز در آمده باشد که درمان ناف رفتگی مزمن از حاد و خفیف آن بسیار سخت تر است.
ممکن است فردی به ناف رفتگی مبتلا باشد اما اصلا در ظاهر فرد نمایان نشود و حتی علایم آن را نداشته باشد که اغلب در نوع مزمن این امر بیشتر دیده می شود و افرادی هم دقیقا برعکس این اتفاق برایشان رخ می دهد.
در منطقه کردستان ایران تقریباً قشر کثیری از مردم عامه و درصد قلیلی ازافراد تحصیل کرده حالات مرضی زیادی را مانند : بی حالی، کسلی، بی اشتهایی، لرزش اندام، یبوست، نفخ شکمی و بسیاری از علائم بیماری های دیگر را در ارتباط با یک حالت بیماری می دانند به نام « افتادن ناف » یا به اصطلاح کردی ناوک که وتن. از علائم دیگری که در این منطقه تشخیصی است خشکی دهان، رنگ پریدگی، ضربان شدید اطراف ناف و زانو های لرزان است. اگر بیمار دو دست خود را به جائی تکیه دهد، یکی از پاها عقب تر از دیگری می شود و اگر پاها را صاف کنند دست ها عقب و جلو می شوند.
درمان افتادگی ناف در طب سنتی
برای درمان ناف رفتگی راه های مختلفی است که با توجه به سن و شرایط فرد مبتلا قابل تغییر است. اغلب برای درمان افتادگی ناف فرد مبتلا باید ناشتا باشد و غذا نخورده باشد.
1 : برای درمان ناف رفتگی در افراد جوانتر به آن ها گفته می شود که بر روی زمین پشتک بزنند، که در این صورت و به همین راحتی ناف به جای اصلی خود بر می گردد. البته این روش برای ناف رفتگی مزمن و افراد مسن تاثیری ندارد.
2 : ابتدا کمپرس آب گرم یا کیسه آب گرم را به اندازه 30 دقیقه روی محل ناف قرار دهید و بعد آرام روی ناف، دست گذاشته و فشار دهید تا ضربان عمیق شکم را فرد دکتر یا درمانگر با 4 انگشت خود به سمت ناف هدایت کند.
3 : کیسه ای از گندم یا نمک را به اندازه مشت دست تهیه کنید و آن را بر روی ناف با یک حوله یا شال یا هر چیر شبیه دیگر که در دسترس دارید ببندید و چند ساعت و چند روز بگذارید این فشار وجود داشته باشد. این روش مناسب افرادی است که از افتارگی ناف به شکل مزمن رنج می برند.
4 : بعضی اوقات برای درمان افتادگی ناف از رگ عصبی که از زیر بغل انسان رد می شود استفاده می شود بدین صورت که با 2 انگشت اشاره و انگشت شصت آن را گرفته و به محکمی فشار می دهید که باید این فشار بسیار زیاد باشد.
5 : فرد مبتلا برای درمان بهتر است از میله و بارفیکس آویزان شود تا عضلاتش کشیده شود.
منبع : سایت برفانک
بعد از اینکه ناف جا افتاد چه چیزی بخوریم که به تسکین دردش کمک کنه
سلام من نافم افتاده بود وبا هر روشی سر جایش خودش نمیاد فکر کنم اب زیرش رفته است ضربان نافم هم بعد مدتی در بالای نافم قرار گرفته باید چکار کنم جوابمو بدید لطفا .