7 علت درد پا در سالمندان را بدانید

جوانان کم تر دچار درد پا می شوند. ولی با افزایش سن افراد کم کم علایمی مانند گزگز پا، خواب رفتن بیش از حد پا، سوختن پا، ورم کردن پا و … در پایشان حس می کنند که گاهی باعث بیدار شدن آنها از خواب می شود. برای درمان درد پا در سالمندان ابتدا باید علت آن تشخیص داده شود تا پزشک بتواند درد آن را تسکین داده و مشکل را برطرف کند. در این بخش 7 علت درد پا در سالمندان را به شما معرفی می کنیم.

علت درد پا در سالمندان
علت درد پا در سالمندان

علت درد پا در سالمندان

پا درد سالمندان یکی از مشکلاتی است که خیلی از آنها گرفتارش هستند. برای تسکین درد آنها، حمام آبگرم، فیزیوتراپی، روغن درمانی و روشهای دیگری وجود دارد. اما همه این روشها در صورتی درست پاسخ می دهد که علت پادرد هم درست تشخیص داده شده باشد.

1- نشانگان پای بی قرار

یک علت درد پا در سالمندان نشانگان پای بی قرار یا بی قراری در شب است. در این مورد شخص سالمند طی روز پا درد ندارد و خوب راه می رود. اما زمان استراحت و مخصوصا شبها موقع خواب درد شدیدی به سراغ آنها می آید. این درد همراه با احساس ضربان در ساق پا می باشد. در این موارد شخص سالمند بلند می شود و کمی راه می رود تا پا دردش بهتر شود. همچنین دوش آب به بهبود آنها کمک می کند. این اشخاص باید نزد پزشک بروند تا برایشان دارو و ویتامین تجویز شود.

2- انحراف زانو

یکی دیگر از علل پادرد سالمندان انحراف زانوست. این مشکل از عوارض آرتروز زانو در برخی افراد است. چاقی یا پارگی رباط در جوانی و .. در آرتروز زانو و انحراف زانو تاثیر گذار است. زیرا در این موارد فشار روی زانوها زیاد است. ولی خم شدن زانوها به طرف خارج یا داخل پا بیشتر به‌دلیل انحراف‌ زانویی است که از جوانی وجود داشته ولی عوارضی نداشته و بیمار نسبت به آن بی توجه بوده است. اما باید بدانید که انحراف‌هایی که در علم پزشکی به‌عنوان پاضربدری یا پاپرانتزی شناخته شده باید تا 55 سالگی جراحی و اصلاح شود. برای بیماران بعد از 55 سالگی نمی‌توان کاری انجام داد. تنها راه این است که فشار کمتری به زانو وارد کنند، اجسام سنگین بلند نکنند، روی سطوح شیب‌دار راه نروند، وزن خود را کاهش دهند .

علت درد پا در سالمندان
علت درد پا در سالمندان

3- تنگی کانال نخاعی

به گزارش سایت برفانک تنگی کانال نخاعی یکی دیگر از علل پادرد سالمندان است. ستون فقرات نیز مانند زانو دچار آرتروز و ساییدگی می‌شود و آرتروز در ستون فقرات به نخاع فشار وارد می‌کند. در افرادی که دچار تنگی کانال در ناحیه کمری می شوند، استخوان‌های اضافی هم در ناحیه ستون فقرات تشکیل می‌شود و همین عامل باعث تنگ‌تر شدن کانال نخاع می‌شود.

این افراد در حالت نشسته مشکلی ندارد ولی هنگام ایستادن و راه رفتن به نخاع شان فشار وارد شده و دچار علایمی مانند گزگز، مورمور، خواب‌رفتگی، بی‌حسی و… می شوند. در این زمان می نشیند تا وضعش بهتر شود. همچنین خم شدن به جلو هم درد آنها را تسکین می دهد. اگر تنگی کانال نخاعی افزایش یابد، فرد به همان نسبت دچار ناتوانی بیشتری در راه رفتن خواهد شد. وقتی تنگی خفیف است، ممکن است بیمار بتواند یک ساعت راه برود ولی با پیشرفت بیماری شاید راه رفتن بیمار به چند دقیقه برسد. در این موارد پزشک از بیمار رادیوگرافی و آم‌آرآی می خواهد تا بتواند به بهبودش کمک کند.

4- دیابت کنترل‌ شده

دیابت بر روی همه اعضای بدن تاثیر منفی دارد. کسانیکه مبتلا به بیماری دیابت کنترل‌نشده هستند دچار اختلالی به نام نوروپاتی یا آسیب به اعصاب می‌شود. این افراد در پای خود علائمی مانند گزگز، خواب رفتن پا، احساس سردی و…  حس می کنند که معمولا در ناحیه انگشتان و کف پا بیشتر دیده می‌شود. در چنین مواردی ابتدا قند خون بیمار آزمایش داده می شود.

علت درد پا در سالمندان
علت درد پا در سالمندان

5- سکته مغزی

اگر ساق پا یا ران دچار بی‌حسی شود، ممکنست علائمی از شروع سکته‌ مغزی است، اما به شرطی که دست‌ها نیز درگیر باشد. برای همین اگر شخص سالمند این علایم را به پزشک بگوید پزشک از بی حسی در بخش های دیگر بدن هم از او سوال می کند.

6- آسیب تاندون و عضله

گاهی ساق و پنجه پا در اثر مشکلات مکانیکال مانند تورم تاندون‌ها، التهاب عضلات و… متورم می شود. اما بیشتر اوقات تورم در ناحیه ساق ناشی از مشکلات قلبی و کلیوی است، به‌خصوص اگر تورم و التهاب دوطرفه و یکسان باشد. برای همین در هنگام تورم بدن پزشک همه علایم را با هم چک می کند.

7- نارسایی عروق

یک علت پا درد در سامندان هم نارسایی عروق است. بعضی از بیماران دچار آرترواسکلروز در ناحیه عروق اندام تحتانی (ران و ساق پا) می‌شوند. طی این مشکل عروق نمی‌توانند خون را به اندام تحتانی برسانند. عضلات خون کمتری دریافت می‌کنند و فرد هنگام راه رفتن و فعالیت که عضله به اکسیژن بیشتری نیاز دارد، دچار مشکلاتی مانند درد، سوزش، گزگز و… می‌شود. علائم مشابه آن علائمی است که در سالمندان دچار تنگی کانال نخاعی رخ می‌د‌هد. پزشک در این مواقع موظف است این 2 بیماری را از هم افتراق دهد.

شرح‌حال گرفتن از بیمار تا حدی می‌تواند به تشخیص درست کمک کند. تفاوت مهم این است که در تنگی کانال نخاعی بیمار برای تسکین درد و ادامه دادن به راه رفتن، باید ستون فقرات را به جلو خم کند ولی در گرفتگی عروق، بیمار برای ادامه دادن راه، باید کمی استراحت کند ولی در نهایت این آزمایش‌هاست که نوع اختلال را تعیین می‌کند.

نارسایی عروق ممکن است در وریدها باشد. در این موارد با بیماری واریس مواجه خواهیم بود. واریس فعال نیز باعث احساس سنگینی در پا، درد، گرمی، تورم، التهاب و… می‌شود. تشخیص واریس مشکل نیست و افراد معمولی نیز می‌دانند واریس دارند. افرادی که واریس دارند، معمولا در قسمت پنجه تا نوک انگشتان احساس گرما می‌کنند. امروزه درمان‌های خوبی برای برطرف کردن مشکل واریس وجود دارد. یکی از این روشها پوشیدن جوراب واریس است.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از سایت برفانک درباره علت درد پا در سالمندان تقدیم کردیم بهره کافی را برده باشید. پس روشهای درمان درد پا یکسان نیستند. بلکه پزشک ابتدا باید علت درد پا را شناسایی کند و بعد با توجه به آن بیمار را درمان کند.

منبع : https://www.barfanak.com

Check Also

عوارض غذاهای سرخ شده

آیا از عوارض غذاهای سرخ شده اطلاع دارید؟

خوردن غذاهای سرخ شده می‌تواند خطر مرگ را افزایش دهد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.