به جای انتقاد کردن، بچه ها را تشویق کنید. بچه هایی که انتقاد می شوند به تدریج از خود هم انتقاد می کنند و کم کم به صورت افرادی در می آیند که با احساس خود کم بینی به خود نگاه می کنند. تشویق کردن کودک یکی از ابزارهای بسیار مفید و موثر در تمام مراحل تعلیم و تربیت است. یادتان باشد که هیچ کس (از جمله خود شما) دوست ندارد به او دستور دهند یا از وی انتقاد نمایند. پدر و مادرها گمان میبرند اگر تمام مدت رفتار بچه را تصحیح کنند یا از او انتقاد نمایند یاد می گیرد درست و سنجیده عمل نماید. ولی فقط از خودتان سؤال کنید آیا دوست دارید کسی نظر خود را بر شما تحمیل نماید؟ اگر مرتب از شما انتقاد کنند، آیا شما به رشد و کمال می رسید؟
تشویق کردن کودک در تمام کارها و مراحل
حقیقت این است وقتی کسی از ما انتقاد میکند ما برعکس ترجیح می دهیم موضع خود را تغییر ندهیم. چون دوست داریم از کاری که کرده ایم دفاع کنیم و لجاجت درونی مانع از آن می شود تا انتقادی که از ما شد، بپذیریم. در پس تمام انتقادات این پیام نهفته است که گر قدری بیشتر شبیه من بودی و با دید مثل من به زندگی نگاه می کردی اکنون در وضعیت بهتری به سر می بردی.» در ، حالی که هیچ کس حتی فرزندتان دقیقاً شبیه شما نیست. بچه ها را برای جسارتی که از خود نشان داده و به کاری دست زده اند تشویق کنید، حتی اگر موفقیتی هم به همراه نداشته اند. جوی را به وجود بیاورید که بچه همیشه احساس کند شما در تمام موقعیتها در کنار او هستید نه اینکه منتظر نشسته اید. تا از او انتقاد کنید. این کار خود قدمی در راه ایجاد یک تصویر ذهنی مثبت است.هر اندیشه و باوری که قلبا نسبت به خود داشته باشیم همان را جامه عمل می پوشانیم افکار، تصویر ذهنی ها راهی مسازد و احساسات و کردار ها هم خود به خود از افکار ها نشات میگیرد.
ایجاد تصویر ذهنی مثبت با تشویق کردن کودک
به گزارش مجله برفانک از زمانهای قدیم تاکنون همهٔ فلاسفه همواره به تاثیر تشویق کردن کودک و ایجاد تصویر مثبت در ذهن او اشاره داشته اند، واقعیتی که در تصویر ذهنی کودک تأثیر عمیق می گذارد. مارکوس اوریوس امپراطور روم در این زمینه میگوید: زندگی هر فرد را افکار او می سازند.رالف والدو امرسون، فیلسوف قرن نوزدهم آمریکا می گوید: افکاری که شخص در طول روز با خود دارد شخصیت او را تشکیل میدهد.این مهم را همواره به خاطر داشته باشید. بچه های شما از همان لحظات اولیهٔ تجربه آنچه بچه ها در فکر دارند میتواند توسط شما که مهمترین شخصیت زندگی آنها هستید، به شکلی مثبت تبدیل و جلوه گر شود. آیا بچه ها خودشان را قبول دارند؟ آیا افرادی که شب و روز با آنها تماس دارند به خودشان ایمان دارند؟ آیا وقتی می خواهند کاری را انجام دهند اطمینان دارند که از عهده آن بر خواهند آمد، یا قبل از اینکه آن را شروع کنند احساس می کنند. با شکست مواجه خواهند شد؟ آیا فرزندانتان هدفهای مثبتی در سر می پرورانند، آیا نقشه ها و برنامه های جالبی برای تحقق بخشیدن این هدفها دارند؟
آینده کودک وابسته به رفتار شما با او
افکار بچه ها، زندگی آینده آنها را پی ریزی می کند. اگر افکار، منفی و یاس آلود باشد، تصویر ذهنی، نتایج منفی و نومیدکننده ای پیش بینی و منعکس خواهد کرد. در تربیت کودک به روشهای ویژه ای اشاره شده که با به کارگیری آن می توانید به فرزند خود کمک کنید تا اعتماد به نفس و عزت نفس خود را تقویت نماید. این را در خاطر داشته باشید. بچه ها همانی خواهند شد که افکارشان به آنها تلقین می کند، و شما در این میان می توانید نقش تلقین کنندهٔ مثبت یا منفی را ایفا نمایید.هر باوری که بچه ها دربارهٔ خود دارند نقش تعیین کننده را در موفقیتهای آنها در زندگی ایفا می نماید. این نکته بسیار مهم و حیاتی است، چنانچه ما با اتخاذ رفتارها و نگرشهای صحیح، به بچه های خود کمک کنیم تا با دیدی سازنده مثبت و به صورت انسانی موفق به خود نگاه کنند.
منبع:https://www.barfanak.com