آیا درباره تاثیر آسم بر بارداری اطلاعاتی دارید؟ در این مقاله قصد داریم تاثیر بیماری آسم روی بارداری را به طور کامل شرح داده و مورد بررسی قرار دهیم.
آسم یک مشکل ریوی طولانی مدت است که میتواند به درستی درمان شود. زمانی که یک زن باردار تحت درمان مناسب قرار نگیرد، آسم میتواند بر بارداری او تاثیر منفی بگذارد. تاثیر آسم در بارداری در صورت عدم درمان به موقع میتواند نگران کننده باشد.
بیشتر درمانهای مرتبط با آسم در دوران بارداری مفید هستند. تاثیر آسم بر بارداری در شرایط مختلف متفاوت است، بدین شکل که اگر آسم کنترل شود، زن کمتر در معرض خطر قرار خواهد گرفت، اما در غیر این صورت، آسم میتواند خطر ابتلا به برخی از مشکلات را افزایش دهد. این مقاله به بررسی تاثیر آسم بر بارداری خواهد پرداخت.
بررسی تاثیر آسم بر بارداری
آسم شایعترین بیماری مزمنی است که زنان باردار را تحت تاثیر خود قرار میدهد، اما در طول بارداری به خوبی مدیریت نمیشود. در صورتی که درمان انجام شود و آسم به خوبی مدیریت گردد، بعید به نظر میرسد که مشکل خاصی برای فرد به وجود آید. علائم آسم تا 45 درصد در زنان باردار مبتلا به این بیماری بروز کرده و در صورتی که آسم شدید باشد و به طور موثر درمان نگردد، علائم میتوانند خطر ابتلا به عوارض را افزایش دهند.
بر اساس بررسیهای انجام شده به منظور تاثیر آسم بر بارداری در سال 2013، بعید به نظر میرسد که زنان مبتلا به آسم خفیف، علائم شدیدی را در طول بارداری تجربه کنند. علائم در زنانی که به آسم متوسط یا شدید مبتلا هستند در دوران حاملگی افزایش خواهد یافت. تشدید علائم معمولا در اواخر سه ماهه دوم بارداری اتفاق خواهد افتاد. در نظر داشته باشید که قطع یا کاهش مصرف دارو میتواند علائم بدتری در زنان مبتلا به آسم ایجاد نماید.
عوارض احتمالی این وضعیت
گاهی تاثیر آسم بر بارداری به حدی زیاد است که میتواند موجب بروز عوارض جانبی شود، البته این وضعیت معمولا در مواقعی که آسم به خوبی کنترل نشود، رخ میدهد. اگر آسم در یک زن باردار به خوبی مدیریت نشود، خطر ابتلا به پره اکلامپسی افزایش مییابد. پره اکلامپسی میتواند به مادر و جنین آسیب برساند. تخمین زده میشود که این وضعیت در حداقل 5 تا 8 درصد بارداریها رخ داده و در صورتی که درمان نشود، به سرعت قابل پیشرفت است. علائم پره اکلامپسی در زیر آورده شدهاند که به آنها اشاره خواهیم کرد:
- فشار خون بالا
- وجود پروتئین در ادرار
- ورم
- افزایش ناگهانی وزن
- سر درد
- درد شکم
- تهوع و استفراغ
- تغییر در بینایی
توجه داشته باشید که تشخیص و درمان به موقع بسیار مهم است. پره اکلامپسی در صورتی که درمان نشود، زندگی مادر و جنین را به خطر خواهد انداخت، با این حال، با درمان مناسب و به موقع، اکثر زنان به طور کامل بهبود مییابند. پره اکلامپسی ممکن است خطر ابتلا به آسم، اگزما و آلرژی را افزایش دهد. سایر عوارض احتمالی آسم در دوران بارداری عبارتند از:
- محدودیت در رشد جنین
- کاهش وزن جنین به هنگام تولد
- زایمان زودرس
زن همچنین ممکن است وادار به انجام سزارین باشد. عوارض ناشی از تاثیر آسم بر بارداری این است که جنین اکسیژن کافی در رحم نداشته و این وضعیت هنگامی رخ میدهد که علائم آسم به طور منظم تنفس زن را مختل سازند.