معمولا در روش های پزشکی تاثیر مفید رژیم غذایی را نادیده میگیرند، در صورتی که هر قدر بیمار از میوه و سبزیهای تازه بیشتر استفاده کند دستگاههای بدنش بیشتر پاک میشوند و قلب بهتر می تواند به کار خود ادامه دهد.در این مطلب از مجله برفانک برایتان از بیماری دریچه قلبی و روش های درمان آن می گوییم.
رژیم مناسب فرد دچار بیماری دریچه قلبی
این نکته حائز کمال اهمیت است که هر بیمار دچار بیماری دریچه قلبی باید از سوء هضم و امتلای معده بپرهیزد،زیرا این گونه عوارض اختلالات قلبی را به سبب فشار گاز داخل معده تشدید می کنند.
بنابراین بهتر است قبل از آنکه کاملا سیر شوند دست از غذا بکشند و هیچگاه معده را زیاد پر نکنند. به همین دلیل هرگز شبها دیر وقت شام نخورند
و بعلاوه از خوردن هرگونه فراورده های آرد سفید، غلات تصفیه شده، غذاهای خمیری وسایر خوراکهای پوره مانند و چرخ کرده و نیز شیرینی به هر شکل خودداری کنند.
نکتهٔ دیگری که باید به خاطر بسپارند این است که به جای گوشت و غذاهای گوشتی تخم مرغ و پنیر بخورند و به هیچ عنوان هیچ نوع دارویی مصرف نکنند.
بهتر است در روزهای اول معالجه همه شب با آب گرم تنقیه کنند و بدین وسیله روده را پاک نگاه دارند و اگر یبوست دایم وجود دارد نسبت به رفع آن اقدام کنند.
مشتمال خشک صبحگاهی و اسفنج همراه با تمرین تنفسی و تمرینهای بدنی برای کسانی که قادر به انجام آنها باشند بسیار مفید خواهند بود
به شرط آنکه بیمار به آنها عادت کند و بتدریج آنها را افزایش دهد (بعضی افراد باید تمرین را کنار بگذارند و بعضی دیگر باید آن را اجرا کنند.این تصمیم به وضع و حال بیمار بستگی دارد).
آیا تمرینات ورزشی برای فرد دچار بیماری دریچه قلبی مناسب است؟
این عقیدهٔ غلطی است که تصور می کنند بیمار قلبی نباید ورزش کند، البته در صورتی که بیماری شدید نباشد ورزش ملایم ضرری نخواهد داشت از جمله پیاده روی که بهترین ورزشهاست .
کسانی که بتوانند حمام داغ را تحمل کنند باید هفته ای یک بار حمام داغ سولفات منیزی بگیرند لیکن حمام معمولی را نباید به هرحال زیاد داغ کنند.
اگر شخص مبتلا به بیماری دریچه ای قلب یا سایر اختلالات قلبی دستورهای فوق را بخوبی اجرا کند، حتی اگر کسالتش قدیمی وشدید هم باشد، علایم بهبود را در خود مشاهده خواهد کرد؛
لیکن مسلم است که میزان پیشرفت بهبودی به شدت و ضعف بیماری و مدت ابتلای به آن وعوامل دیگر درمان طبیعی بستگی دارد.هرقدر در معالجه پشتکار به خرج دهند نتیجهٔ بیشتر و بهتری خواهند گرفت.
دستور کلی آن است که بیمار قلبی تحت درمان باید کارها را آسان و سبك بگیرد و هرچه ممکن است به استراحت بپردازد.
شبها زود به بستر برود و از هرگونه افراط، عصبانیت و خستگی جسمانی بکلی بپرهیزد.اعمال یدی روی ستون مهره ها، در صورتی که قابل اجرا باشند، در هر نوع بیماری قلبی توصیه میشود.
تذکر خاص اگر بیمار دارویی را مدت مدیدی مصرف کرده است باید بتدریج مقدار آن را کم کند تا بکلی ترک شود و هیچگاه یکباره آن را کنار نگذارد.