تیرویید در بارداری و دیابت و مشکلات آن

تغییرات فیزیولوژیک در ترشح غدد آندوکرین برای روند تولید مثل آنقدر ضروری است که حتی کوچکترین اختلال در تولید هورمونهای هیپوفیزی، تخمدانی، تیرویید در بارداری، جفتی یا سایر هورمونها می تواند تأثیر شدیدی در باروری، جایگزینی یا نگهداری بارداری داشته باشد. بیماریهای دیابت و تیرویید در بارداری از جمله اختلالات مهم آندوکرینی بشمار می روند.

تیرویید در بارداری

تیرویید در بارداری

بیماریهای تیروئید در زنان بیش از مردان دیده می شود و هر نوع اختلال تیروئیدی میتواند روی کار تولید مثل زنان تأثیر سوء بگذارد. خوشبختانه، هم برای حالات هیپوتیروئیدی و هم برای حالات هیپرتیروئیدی، حتی در حالت بارداری، درمانهای مناسبی وجود دارد. با این حال، مسائل خاصی در تشخیص و اداره تیرویید در بارداری پیش میآید که باید در جهت منافع مادر و کودک مورد توجه قرار گیرند. اختلالات قاعدگی، نازائی و سقطهای مکرر در زنان مبتلا به کمبود هورمون تیرویید در بارداری شایع است. در برخی موارد، باردار شدن و حفظ بارداری بدون هرگونه حادثهای و بطور طبیعی پیش میرود، ولی هیپوتیروئیدی درمان نشده در مادر، یک علت بالقوه برای کرتینیسم یا گواتر مادرزادی در کودک میباشد. پرکاری تیرویید در بارداری خطر چندانی برای جنین ندارد و هیپرتیروئیدی در مادر، سبب ایجاد آثار دایمی در کودک نمی شود ولی با اینحال، نوزاد ممکن است نشانه هایی از هیپرتیروئیدی را بهنگام تولد داشته و نیازمند درمان باشد.

دیابت در بارداری

تیرویید در بارداری

دیابت بیماری است که بر اثر اختلال در سوخت و ساز مواد قندی بوجود آمده و با نشانه هایی چون پرخوری، پرنوشی و پرادراری مشخص میگردد. آبستنی دارای اثر دیابت زا است و ممکن است در دوره آبستنی کسانیکه دچار دیابت خفته هستند تشخیص داده شوند. همچنین کسانیکه مبتلا به دیابت بالینی هستند، در دوران حاملگی به انسولین بیشتری نیاز دارند که خود شاهدی براثر دیابت زای آبستنی است. زنانی که در معرض ابتلا به دیابت در دوران آبستنی هستند، معمولاً در گروههای زیر قرار میگیرند:وجود سابقه ابتلا به دیابت در یکی از افراد خانواده.تولد نوزاد بیش از ۴۲ کیلوگرم در آبستنی پیشین. وجود گلوکز در ادرار در دو ازمایش یا بیشتر که در دوران ابستنی انجام شده باشد.پیشینه بدنیا آوردن نوزاد مرده که علت آن ناشناخته مانده است.پیشینه سقطهای مکرر. چاقی شدید. آنچه در مورد دیابت در بارداری مهم است این است که در بسیاری از موارد، مادر تا قبل از بارداری هیچگونه علایمی از خود نشان نمی دهد، ولی در صورت داشتن اضافه وزن جنینو مادر امکان وجود این بیماری هست. این نوزادان به دلیل وزن بالای مادر چاق هستند و معمولا وزنشان ۲۰ درصد و قدشان ۳ درصد بیشتر از دیگر نوزادان است.

اثر دیابت بر بارداری و جنین

تیرویید در بارداری

به گزارش مجله برفانک خانم بارداری که مبتلا به دیابت باشد ممکن است دچار عوارضی از قبیل: مسمومیتهای بارداری، ازدیاد مایع آمنیوتیک، ناهنجاریهای مادرزادی نوزاد، درشتی و فربهی نوزاد، التهاب مهبل، نارسائیهای جفتی، شدت عفونتها، زایمان با سزارین و خونریزی بعد از زایمان گردد. نوزاد متولد شده از مادر دیابتی نیز علائم مشخصه خاصی را نشان میدهد که اندازه بیش از حد، قیافه پف آلود و پرخون از آنجمله اند. این نوزادان غالباً به نارسائیهای تنفسی، قلبی، ناهنجاریهای مادرزادی دچار بوده و ممکن است بطور ارثی به بیماری دیابت نیز مبتلا باشند.در اداره آبستنی دیابتی مقصود از مراقبتهای پیش زایمانی این است ک میزان گلوکز خون مادر را تا جایی که ممکن است به میزان فیزیولوژیک آن نزدیک کنیم. اداره آبستنی دیابتی باید با همکاری پزشک متخصص زنان و زایمان و پزشک متخصص غده های درونریز انجام شود این بیماری با حفظ رژیم غذایی و تجویز انسولین به میزان مناسب قابل کنترل بوده و نیازی به بستری شدن بیماران نیست، لیکن اگر عوارضی چون پره اکلامپسی و عفونت پیش آید مبتلایان می بایست تحت توجهات ویژه قرار گرفته و در صورت لزوم بستری گردند.

منبع:https://www.barfanak.com

Check Also

کم خونی بارداری

کم خونی بارداری انواع و درمان آن

کم خونی بارداری فقرآهن، کمخونی ناشی از کمبود اسیدفولیک، اختلالات هموگلوبینی از جمله کمخونی داسی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.